11 abril 2007

Crònica jornada de pintura mural de CSO Fibra


fotografies/albert lizárraga

31 de Març del 2007 Ens apropem a veure com rutllen les coses a CSO La Fibra. Aquest projecte, fa un any i mig que funciona com a centre de producció cultural. Recentment ha albergat el congrés de "Hackmeeting", i avui on s’organitzaren unes jornades obertes de pintura mural en què varen participar diversos pintors muralistes d’origen nacional i estranger, junt amb dues trapezistes: Janna i Rebecca.

Dins l’edifici varem trobar diferents instal·lacions per fer pràctiques circenses; parets pintades; espais i tarimes per la realització d’ intervencions i una tenda d’intercanvi de roba.

En aquest cas l’activitat es desenvolupà en una cantonada exterior de l’edifici, on una llarga paret amb divisions triangulars fou l’objectiu a emplenar pels diferents muralistes. Tot i la previsió de pluges, l' activitat s’inicià sobre la una del migdia.

Rodets de pintura empalmats amb llarguíssims bastons competiren per arribar més amunt; cubs amb bases plàstiques estaven preparats per fer mescles. En un costat hi havia escales grans i petites, a més d’un bon andami.

Esdeveniment per a la pràctica de l' art urbà, conjunts muralítics resulten en un intent de trencar tendències partint de l'aberració pictòrica. És per això que volguérem pintar tant amunt; allà on l' impacte ofert al públic durant el temps de procés generà un imaginari de colors regalimants, esquitxades i objectes mutants.

Durant una bona estona els rodets no s'aturaren.


fotografies/albert lizárraga

No hay comentarios: