15 abril 2007

Benvingut Sr.RUIGOORD (capítol I)








fotografia/Jan Hartog

El Sr. Ruigoord és una illa plena de cavalls on tothom qui arriba tremola quan sap dels seus acompanyants. És una terra plana d'aigües pausades. De fet, costa entendre el perquè de la seva supervivència i quin és el veritable encís amagat dins les seves cabanes modernes.

Aborígens d’una nova Europa, un poble dens –farcit de creativitat política– on l'espai es compon dels moments viscuts conjuntament pels seus habitants. Segueix la gairebé anàrquica tendència del ‘desordre arquitectònic’ i alhora imita la imatge d’una escola bressol, on ‘grans’ s’avenen amb ‘petits’.

El Sr. Ruigoord no és reaccionari sinó optimista i pacient. Ocasionalment organitza concentracions amb d'altres cavalls forasters i és protagonista de la Landjunweel (Land Your Wheel). Aquest self-made show s’estén al llarg d’uns dies en què homes i donesretrocedeixen en el temps, tot i trobant-se atrapats en ments contemporànies.

L'energia emana dels tàndems-generadors en marxa, és a dir, es necessiten electro-ciclistes per tal de dur a terme l'activitat. L'altra font d’energia és al centre on una foguera creixent es troba envoltada d’arenes movedisses i alguns espectadors s'enfonsen en el vapor d’aigua. Mentrestant, la canalla es distreu amb el món de la faràndula.

ruigoord.nl/

____________________________________________
_____________________________________________________________________

No hay comentarios: