23 abril 2007

EuroMayday *BCN 2007*

fotografies/albert lizárraga

Finalment la pluja no va irrompre en la marxa de 2000 persones pel centre de Barcelona. El recorregut s’inicià a Plaça Universitat, passà de llarg el Mercat de Sant Antoni i el Paral·lel, i va concloure a la rambla del Raval. El darrer esdevenint el punt en què diversitat de sectors socials comunicaren el seu malestar tant amb els representants polítics. A més, els familiars de Núria Pòrtulas reclamaren la llibertat de la seva filla.

Aquesta vegada destacà una major afluència d' immigrants i dels treballadors de les indústries afectades per la deslocalització d' empreses cap a l' Europa de l' Est. Associacions de tots dos bàndols van llegir els comunicats en què descrigueren la problemàtica situació en què es trobaven. Tot i això, aquest cop la falta d' afluència de joves va ser la més destacada en relació a altres anys.

Recordarem aquest Mayday com el de menys ‘agitat’ –a diferencia del convocat el 2003. Llavors Barcelona i Milan van coordinar la difusió i l’organització de la marxa. Tot i això, l' impuls dels ‘sense’ i ‘amb’ papers, junt amb els seus missatges escrits en petites pancartes en castellà mostraren la seva intenció de participar activament en el desenvolupament democràtic d' aquest estat.

Finalment un camió en marxa del sindicat FTC ininterrumpidament oferí músiques diverses per tal d’ entretenir el ritme constant del pas de la marxa –bàsicament amb reggae ,dub-step i drum&bass. Cançons memorables del moviments obrer, migratori i alternatiu també amaniren la dansa de protesta. Com a moment experimental cal destacar un cas de composició sonora. Just en el moment en què el camió equipat amb 4.500W arribà davant una passarel·la de Mossos d' Esquadra, en una cançó penjada (concretament "we shall over come" de la volcalista Gustav) en un loop d' un quart de segon s’hi col·locà un filtre digital sobre el so i foren desmarcats els greus i potenciats aguts, mentre els mitjos variaven. Això va finalitzar en el moment què el camió es mogué.

I així doncs tot pacificament va finalitzar en el interior del Raval.

desmaro artwork

Hola chic@s"...

estamos organizando las actividades para uno de los camiones del EuroMayday *BCN 2007*
en el mítico 1 de Mayo.

CAMIONCITO BABAR
- De momento tenemos 4.500w de PA
+ 1 laptop
+ 2 Actioners paintings
+ 1 Speech (x confirmar)
Si alguno de vosotros se anima a pinchar, o vocalizar o recitar o cantar o bailar o pintar o recrearse o documentar encima del camión (el tema esta abierto es decir). Pronto avisarme porfaaaa!!! Y nos coordinamos (El presupuesto de material aún no esta casi cerrado...)eehh!! mario0o!!
Take care
liza
http://www.euromayday.org/
______________________________________________________________________________________

No hay comentarios: