09 julio 2009

Naomi Klein a Palestina/Israel


Naomi Klein a Palestina/Israel
SÁBADO, 04 DE JULIO DE 2009 09:15 MARCEL MASFERRER USUARIS BLOC -MARCEL MASFERRER

Aquests dies ens ha visitat Naomi Klein, la famosa periodista i escriptora canadenca, autora del best seller "No logo: el poder de les marques". Aquest llibre, que es va convertir ràpidament en la "bíblia" dels moviments alternatius anti-globalització, ha estat traduït a 28 llengües i ja porta impreses més d'un milió de còpies.

La raó que l'ha portada a la torturada Terra Santa és el seu nou llibre, "La doctrina del Xoc: l'apogeu del capitalisme del desastre", que ja està sent traduït a 27 llengües (entre elles, àrab i hebreu). El tour de promoció del llibre ha passat per Jerusalem, Bilín (Ramallah), Ramallah, Gaza, Haifa i Jaffa (Tel Aviv).


















Encara que el més rellevant de la seva visita no és el seu nou llibre, sinó el fet que està animant la comunitat internacional, en totes les seves xerrades i visites, a afegir-se al creixent moviment de Boicot, Desinversions i Sancions (BDS) contra Israel. El BDS és una resposta a la crida que la societat civil palestina va realitzar el 9 de juliol de 2005. L'èxit més sonat de la campanya fins ara és la recent desinversió de la companyia francesa Veolia del consorci Citypass, que pretén construir un tramvia a Jerusalem que connectarà les colònies jueves de la part Est amb la resta de la ciutat, un projecte il·legal en base al Dret Internacional, que no reconeix l'ocupació israeliana dels territoris conquerits el 1967.

Com a part del seu suport al boicot, Klein donarà els diners rebuts per la venda de la versió en hebreu al seu editor local, Andalus, especialitzat en traduir texts de l'àrab a l'hebreu. També ha estat treballant intensament amb el Comitè Nacional Palestí per al Boicot (BNC), i ha rebutjat cooperar amb institucions oficials israelianes durant el seu inusual tour.

Naomi Klein, per la seva condició de reconeguda periodista, i especialment per la seva condició de jueva, s'erigeix com un dels millors ambaixadors del moviment BDS, mostrant al món que aquest no es basa en l'antisemitisme, ni en la "histèria anti-israeliana", sinó en valors humans universals com són la llibertat, la justícia i la dignitat. Fins i tot dins d'Israel, creix el suport al BDS. El moviment de boicot contra Sud-àfrica, que va aconseguir esfondrar el salvatge règim de l'apartheid, és la nostra major font d'inspiració.

Us deixo amb un link a YouTube de la visita de Naomi Klein a Bilín (Ramallah), el passat 26 de juny, on parla del BDS.

Gracies A. A.

No hay comentarios: